tiistai 6. syyskuuta 2016

Elokuun parhaat urheilijat

Elokuun piti pistää kokonaistilanne täysin uusiksi. Toisin kävi, olympialaisten vaatimaton menestys nosti ainoastaan Mira Potkosen koko vuoden listan kärkitaisteluun ja elokuun TOP-10:iin pääsi useampi urheilija muilla kuin Rion ansioilla. Omalla fiiliksellä mitattuna tuntuu siltä, että esimerkiksi Oskari Mörön (SE Riossa ja hieno välieräpaikka, lisäksi timanttiliigan osakilpailussa neljäs) tulisi olla mukana TOP kympissä. Laskukaava on kuitenkin armoton, Rion sijoitus (20.) ei pisteitä tuo ja timanttiliigassakin olisi pitänyt olla kolmen joukossa jotta olisi saanut selkeästi suuremman pistepotin.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Kaisa Mäkäräinen on matkalla kohti tämän blogin valintaa vuoden urheilijaksi. Loppuvuodesta ei enää paljon suuria kisoja ole. Listan kärkipäähän voi syksyllä tuoda vielä muutoksia ainakin paraolympialaiset, formulakauden loppu, Kontisen tennismenestys ja golffaajien mahdolliset kärkisijat Euroopan kiertueella.

Elokuun kymmenen parasta urheilijaa blogin laskukaavalla laskettuna ovat:

1. Mira Potkonen / Nyrkkeily (600 pst)

Potkonen toi Suomen ainoan olympiamitalin ja on selkeä ykkönen elokuun listalla. Vuoden kokonaistilanteessa Potkosen saavutukset (MM- ja olympiapronssi) riittävät tällä hetkellä kakkostilaan.

2. Antti Ruuskanen / Keihäänheitto (234 pst)

Ruuskasen kisoista jäi laimea maku, mutta keihäänheiton kuudes tila oli kuitenkin Suomen paras yleisurheilusijoitus Riossa ja Ruuskanen - vaivaisenakin - yksi Suomen kansainvälisesti suurimmista nimistä olympialaisissa.

3. Henri Kontinen / Tennis (224 pst)

Kontinen voitti parinsa kanssa loppukuussa tenniksen ATP-250 tason turnauksen. Edelleen harmittaa että Kontisen menestys alkuvuodesta ei riittänyt Rion paikkaan, olisi ollut todella mielenkiintoista nähdä suomalaispari Rion nelinpelissä.

4. Lotta Lepistö / Pyöräily (216 pst)

Lepistön olympialaiset eivät menneet ihan putkeen, osittain välinerikon takia. Pisteitä ja tämä TOP-10 listasijoitus tuleekin Lepistön ottamasta kakkossijasta maantiepyöräilyn World Tourin kisassa Ruotsissa.

5. David Söderberg  / Moukarinheitto (198 pst)

Sijoituksilla mitattuna Söderberg oli maamme toiseksi paras yleisurheilija Riossa sijoittumalla kahdeksanneksi moukarinheitossa. Suorituksesta jäi kuitenkin samanlainen valju jälkimaku kuin Ruuskasen keihäänheitosta - venymistä ei tapahtunut. Sinällään tietysti hienoa että perussuorituksellakin on näin korkealla.

6. Tuula Tenkanen / Purjehdus (168 pst)

Tenkanen olisi yksi veikkauksiani Rion mitalistiksi. Pieni mahdollisuus mitaliin olikin vielä viimeisessä lähdössä, mutta tuloksena oli viides sija.

7. Marika Teini / Suunnistus (165 pst)

Teini oli paras suomalainen kokonaisuutena hieman alakanttiin menneissä suunnistuksen MM-kisoissa. Teini juoksi erinomaisen osuuden naisten pronssijoukkueessa ja sijoittui henkilökohtaisilla matkoilla sijoille 6 ja 9.

7. Jenna Laukkanen / Uinti (165 pst)

Laukkanen oli paras suomalaisuimari Riossa. Kaksi SE:tä ja 200 metrin rintauinnin neljästoista sija olivat nuorelle uimarille erinomainen tulos.

9. Petra Olli / Paini (150 pst)
9. Suvi Mikkonen / Taekwondo (150 pst)

Sekä Ollin että Mikkosen osalta pätevät samat kommentit. Jo Rioon pääsy oli hieno saavutus, Riossa vakuuttavat ensimmäisen kierroksen voitot, mutta kisat päättyivät pettymykseen neljännesvälierissä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti