sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Huhtikuun parhaat urheilijat

Huhtikuu oli - kuten usein - yksilölajien osalta hiljainen kuukausi. Talvilajien cupit loppuvat maaliskuussa ja yleisurheilukausi lähtee kunnolla käyntiin vasta toukokuussa. Tuntui, että oli hankala löytää edes kymmentä suomalaista urheilijaa listalle. Todennäköisesti listalta puuttuu joku jolle listapaikka kuuluisi, en usko bonganneeni kaikkia suomalaisten suorituksia esimerkiksi olympiakarsinnoista.

Huhtikuu ei juurikaan kokonaistilanteeseen vaikuttanut. Edelleen tilanne on se, että vappuviikolla uransa jatkosta ilmoittanut Kaisa Mäkäräinen olisi tämän blogin valinta vuoden urhelilijaksi jos valinta tehtäisiin nyt.

1. Tero Välimäki / Paini (262 pst)

Välimäki otti Suomelle kolmannen painin olympiapaikan hienolla taistelulla olympiakarsintaturnauksessa, jossa sijoittui toiseksi.

2. Kimi Räikkönen / F1 (225 pst)

Räikkösen kauden alku on ollut lupaava, tekeminen näyttää paremmalta kuin moneen vuoteen. Huhtikuussa tuli toinen ja viides sija.

3. Tuula Tenkanen / Purjehdus (192 pst)

Olympiakarsinnan voitto ja lippu Rioon.

4. Kaisa Lehtonen / Triathlon (202 pst)

Ironman sarjan Etelä-Afrikan osakilpailun voitto. Erittäin kova saavutus, joka ei kovin paljon saanut näkyvyyttä Suomessa.

5. Ekaterina Volkova / Rytminen voimistelu (142 pst)

Olympiakarsinnan neljäs tila ja sitä myötä paikka Rioon. Hienoa saada kaksi suomalaista voimistelijaa (Volkova ja Kirmes) olympialaisiin!

6. Oskari Kirmes / Telinevoimistelu (100 pst)

Teki omat ennätyspisteensä olympiakarsinnassa (sijoitus 23.) ja lunasti Rion lipun. Viimeksi Suomella oli edustaja miesten voimistelussa olympialaisissa 1972 (!) eli oli jo aikakin saada tähän suurlajiin suomalaista edustusta!

7. Milko Tokola / Painonnosto (92 pst)

EM kisojen 12. sija ja sitä myötä Suomelle maapaikka Rioon.

8. Tapio Nirkko / Purjehdus (90 pst)

Olympiakarsinnan kolmas, varmistanut Rion paikan jo aikaisemmin.

9. Henri Kontinen / Tennis (84 pst)

Neljännesvälieräpaikka ATP-1000 tason turnauksessa.

10. Mikko Ilonen / Golf (72 pst)

European Tourilla 13. sija.

2 kommenttia:

  1. Oletko kuinka tietoinen painonnoston laajuudesta ja tasosta maailmalla sekä euroopassa? Itse nostaisin Milko Tokolan 335kg yhteistuloksen (SE) sarjaan alle 85kg (s.12 EM) listassasi huomattavasti korkeammalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, ainakin yksi siis lukee tätä blogia :) Olen rankannut lajit tiettyyn järjestykseen niiden arvostuksen, harrastaja/kilpailijamäärien ja niissä liikkuvien rahapalkintojen mukaan. Painonnosto on kohtuullisen korkealla ko listalla, mutta koska sijoitus EM-kisoissa oli "vain" 12. niin pisteitä ei paljon tullut. Tuo, että kyseessä oli SE tulos oli mennyt multa ohi ja siitä olisi tullut vähän lisäpisteitä.

      Poista