tiistai 1. marraskuuta 2016

Lokakuun parhaat urheilijat

Jos vuoden alussa minulle olisi sanottu, että vuoden 2016 urheilija tekee valintaan oikeuttavat suorituksensa lokakuussa, olisin ollut ymmälläni. Mutta niin vain nyt näyttää siltä, että ellei loppuvuoden aikana tapahdu jotain todella yllättävää, niin Lotta Lepistö on blogin laskukaavojen mukaan vuoden paras suomalainen yksilölajien urheilija. Kokonaistilanteessa hän siirtyi selkeästi kärkeen ohi Leo-Pekka Tähden ja Kaisa Mäkäräisen.

Marras-joulukuussa kärkikolmikkoon voi vielä nousta Henri Kontinen, joka tätä kirjoittaessani on juuri vahvistanut paikan Lontoon ATP-mestaruusturnaukseen marraskuun puolessa välissä. En millään näe että kukaan muu enää kärkikolmikkoon voi nousta ellei nyt sitten miesgolfaajat yllätä kauden päättävissä Race to Dubai-kisoissa. Talvilajien maailmancupit toki alkavat, mutta edes useampi osakilpailuvoitto niistä ei tuo tarpeeksi pisteitä kärkikymmenikköön nousemiseksi.

Lokakuun matemaattisen tarkasti valitut TOP-10 yksilölajien urheilijaa ovat:

1. Lotta Lepistö / Maantiepyöräily (974 pst)

Teki suomalaista pyöräilyhistoriaa ottamalla MM-kisoista pronssia. Kultakaan ei ollut kaukana loppukiritaistossa. Henkilökohtaista mitalia täydensi joukkueajon pronssi ja lokakuu päättyi vielä hienosti GP kisan kolmanteen sijaan.

2. Henri Kontinen / Tennis (336 pst)

Kontinen on ollut TOP-10 listalla tänä vuonna kaikkina muina kuukausina paitsi maaliskuussa. Nyt lokakuussa Kontinen jatkoi erinomaisia otteitaan ottamalla parinsa kanssa Masters-tason turnauksen finaalipaikan.

3. Mikko Korhonen / Golf (200 pst)

Suomalaisittain vuoden ilahduttavinta golfia nähtiin Portugalissa kun Korhonen löi itsensä kolmanneksi ja varmisti samalla osallistumisoikeuden European Tourille ensi kaudeksi.

4. Tomi Tuuha / Telinevoimistelu (192 pst)

Tuuha hyppäsi maailmancupin finaalissa hienosti toiseksi.

5. Kaisa Lehtonen / Triathlon (151 pst)

Puhtaasti fiilispohjalta olisin arvostanut Lehtosen suorituksen selvästi korkeammalle, mutta laskukaavat ovat armottomat ja mahtava taistelu Havaijilla ei riittänyt tämän korkeammalle. Viides sija tuo kovin vähän pisteitä verrattuna palkintosijoihin.

6. Benedek Olah / Pöytätennis (147 pst)

Suomalaishistoriaa tehtiin pyöräilyn ja triathlonin lisäksi lokakuussa myös pöytätenniksessä. Puolivälieräpaikka sekä kaksinpelissä että sekanelinpelissä on hieno saavutus.

7. Tuuli Petäjä-Siren / Purjehdus (96 pst)

Purjelautailija voitti Tokion 2020 olympiavesillä käydyn Olympic Week kisan.

8. Mikko Ilonen / Golf (90 pst)

Ilonen jatkoi tasaista kauttaan ottamalla jo kolmannen kerran tämä vuoden aikana 12. sijan European Tourilla. Lisäksi tuli 18. sija.

9. Kimi Räikkönen / F1 (67 pst)

Kiireinen formulakuu toi Räikköselle sijat 4, 5 ja 6.

10. Tom Niinimäki / Vapaaottelu (60 pst)

Niinimäki palasi pitkähkön tauon jälkeen voittoisasti UFC kehään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti