sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Marraskuun parhaat urheilijat

Niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että vasta marraskuussa löytyi tämän blogin valinta vuoden urheilijaksi. Henri Kontisen mahtava tennissyksy huipentui ATP-finaalin voittoon ja tämä nosti hänet koko vuoden pistetilaston kärkeen. Joulukuussa ei enää kukaan voi käytännössä tulla ohi kun arvokisoja ei ainakaan isoissa lajeissa ole.

Marraskuussa alkoivat myös lumilajien maailman-cupit ja suomalaisittain avaus on ollut huomattavasti viime vuotta parempi. Niskanen, Pärmäkoski, Heikkinen, Mäkäräinen, Hirvonen, Mononen, Grönman, Lehtonen, Hyvärinen, Luusua... monta iloista suomalaissuoritusta on jo parin ensimmäisen kilpailuviikonlopun aikana nähty! Joulukuun TOP-10 lista tuleekin varmaan olemaan hyvin hiihtovoittoinen.

Julkaisen blogin  "virallisen" vuoden  urheilija listauksen joulukuun jälkeen, mutta tosiaankin jo nyt on selvää, että selkeä kärkikolmikko on Kontinen-Lepistö-Tähti.

Marraskuun kymmenen parasta suomalaista yksilöurheilijaa on.

1. Henri Kontinen / Tennis (874 pst)

Marraskuussa parinsa John Peersin kanssa ensin voitto Masters tason turnauksessa ja kauden huipennuksena upea mestaruus ATP-finaaleissa. Kontinen nousi nelinpelin ATP listalla jo sijalle 7 ja on odotettavissa että sijoitus hilautuu keväällä nopeasti kohti kärkeä kun Kontisella on keväältä aika vähän pisteita puolustettavanaan.

2. Mira Potkonen / Nyrkkeily (360 pst)

Potkonen hieno nyrkkeilyvuosi tuotti kolme arvokisamitalia. Marraskuussa Potkonen iski EM hopeaa. Mestaruusmahdollisuudet heikentyivät ikävästi jo finaalin ensimmäisten lyöntien luvunlaskuun.

3. Iivo Niskanen / Maastohiihto (192 pst)

Olin itse Rukalla maalisuoralla kannustamassa Niskasta ja muita suomalaisia. Upeasti järjestetyt kisat oli Rukalle saatu aikaan ja Niskasen voitto 15 kilometrin kisassa oli kuin kirsikka kakun päälle.

4. Mika Poutala / Pikaluistelu (180 pst)

Hyvä avaus maailmancupissa toi sijat 2, 4 ja 7.

5. Tomi Tuuha / Telinevoimistelu (160 pst)

Tuuha päätti kautensa maailmancupin finaalin kolmanteen sijaan.

6. Krista Pärmäkoski / Maastohiihto (151 pst)

Pärmäkoski oli paras suomalaisnainen Rukalla, tuloksena kympin kakkossija ja sprintin finaalipaikka.

7. Jaak Vainonmaa / Kymppitanssi (144 pst)
7. Taina Savikurki / Kymppitanssi (144 pst)

Mietin jonkin aikaa otanko tämän parin mukaan listalle. En tanssin päälle paljon ymmärrä ja sen arvottaminen muiden lajien joukossa tuntui hankalalle. Mutta kyllä tanssi mielestäni urheilun joukkoon ilman mitään varauksia kuuluu ja suomalaisparin maailmanmsetaruus oli hieno saavutus.

9. Mikko Ilonen / Golf (120 pst)

Ilonen päätti kauden kohtalaisesti, finaalien parasta antia oli kymmenes sija.

10. Ursula Wikström / Golf (48 pst)

Wikström golfasi naisten European Tourin päätoskisoissa sijoille 14 ja 23.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti